Studenter

 Sara Johansson

Vad är din akademiska bakgrund?

Jag går Bioteknikprogrammet på Chalmers.

Vad fick dig att söka Lärande och ledarskap?

Pedagogik och ledarskap är två saker som både engagerar och intresserar mig. Så att kombinera dem är det bästa av två världar. Genom pedagogiken kan jag bli en lärare som gör skillnad för eleverna och ger dem motivation till utbildning. Samtidigt som jag blir jag en eftertraktad teknolog med inriktning mot ledarskap och kommunikation, vilket behövs överallt i dagens företagande. Klart jag vill gå den mastern!

Hur är det att studera på Lärande och ledarskap?

Väldigt kul och spännande. Späckade föreläsningar med många intressanta föreläsare från världens alla hörn tillhör vanligheterna. Som elev känner man av föreläsarnas engagemang och det smittar av sig på oss elever. Klassen blir som en tät familj och vi får uppleva många roliga saker ihop. Vi lär oss mycket nyttigt och användbart, varav vissa bitar får tillfälle att appliceras redan under våra VFU-perioder, som är lärorika perioder ute på skolor eller företag.

Vad skulle du vilja säga till den som funderar på att välja Lärande och ledarskap?

Om man har intresse kring pedagogik och ledarskap och känner att man vill utveckla sin förmåga kring dessa är det här en unik chans. Chalmers har verkligen ansträngt sig för att göra en modern och användbar masterutbildning. Utbildningen ger dig tillfälle att bredda din tre första år med tillämpningar till de kunskaper du har med dig i bagaget. Trots att det inte finns något utrymme för valbara kurser så har du som elev möjlighet att delvis påverka vad du gör med din två år. Du kommer arbeta nära dina lärare och klasskamrater och tillsammans formar ni Lärande och ledarskap.

Daniel Bergqvist

Vad är din akademiska bakgrund?

Tagit kandidatexamen för informationsteknik på Chalmers.

Vad fick dig att söka Lärande och ledarskap?

Jag var intresserad av lärande på företag och har alltid tyckt att läraryrket verkat spännande, därav såg jag chansen att få nya erfarenheter och en bredare kompetens med dubbelexamen.

Hur är det att studera på Lärande och ledarskap?

Det är roligt då majoriteten av det man lär sig går att tillämpa i yrkeslivet. Nästan alla kurser har en pedagogisk prägel och kan bestå av allt från seminarium eller presentationer till bearbetning av texter eller givande gästföreläsningar. Vi har också flertalet praktiker och projekt ute i arbetslivet, vilka man själv får vara med och anpassa.

Vad skulle du vilja säga till den som funderar på att välja Lärande och ledarskap?

Är man intresserad av lärande och/eller ledarskap i skolan eller på företaget är det en passande master. Det finns ingen risk att den grund man erhållit från kandidaten skall vara oandvändbar utan den kunskapen kommer väl till pass, oberoende av vilket program man läst tidigare. Det kan tyckas att det man lär sig om ingenjörsyrket jämfört med läraryrket skiljer sig i många hänseenden och så är det också ibland men oftast går det att använda det man lärt sig i respektive område i det andra också.

Chalmers kombinationsutbildning