En dag på kontoret

Jag kommer under åtta veckor ha praktik på Lerums Kommun och där skugga kommunstyrelsens ordförande. Jag vill lära mig både om organisationens uppbyggnad och om hur ledarskap implementeras. Det kommer bli väldigt roligt och lärorikt.

Min första dag hade jag i Onsdags. Min handledare mötte upp mig på stationen och vi började dagen med den korta promenaden till kommunhuset. När man kommer in i kommunhuset möts man av en öppen och välkomnande entré/reception. Jag hälsade på medarbetarna innan vi gick vidare till min handledares kontor. På kontoret diskuterade vi upplägg för praktikperioden och lite kort kring organisationen.

Vi gick sedan upp för den ovala trappan till översta våningen. Där började det första mötet för dagen i ett konferensrum. Det var kommunstyrelsens arbetsutskott som möttes och diskuterade. Bland annat var det arbetsgrupper som presenterade sina resultat och utskottet diskuterade och beslutade hur arbetet ska fortgå. Det var mycket intressant att lyssna på diskussionerna.

Dagen fortgick med fler möten där jag bland annat träffade kommundirektören.

Jag ser fram emot att fortsätta denna praktik och lära mig mer om hur organisationen fungerar och förhoppningsvis kunna ge något tillbaka när allt är klart.