9: Borta bra, hemma bäst

Den här praktiken har definitivt varit en kurs och upplevelse utöver det vanliga! Jag har lärt mig fantastiskt mycket, många av insikterna har jag delat med mig här på bloggen medan några går utanför syftet med denna blogg. Nu är det dock dags för mig att resa hem och komma tillbaka till vardagen hemma och ett exjobb som snart påbörjas. Även om tiden här varit fantastisk på många sätt så skall det bli skönt att komma hem. Det är precis som dem säger: Borta bra, hemma bäst.

Vad jag saknat när jag varit här:
* Nära och kära
* Knäckebröd
* Snö (skulle troligen saknat det hemma också)
* Min egen säng och en varm dusch

Vad jag kommer sakna när jag kommer hem:
* Alla glada barn
* Gemenskapen mellan volontärerna, varje vecka har jag mött nya människor
* Hundarna och katterna som hållit mig sällskap när jag skrivit
* Värmen

Utöver denna blogg har jag även skrivit en rapport om Thailands grundskola jämfört med Sveriges, du kan läsa den här!

Skamlös reklam: Vill du också volontärarbeta? Jag har rest med organisationen goXplore som i sin hur har kontakt med organisationen här i Thailand: The Green Lion. The Green Lion finns i 42 länder med olika volontärprojekt, från början startade de här i Thailand. Jag har här bott på ett volontärcenter där jag delat rum med 1-3 andra volontärer och backpackers och blivit serverad frukost och middag (lunch har vi ätit på skolan). De tar verkligen hand om en!