Vad håller jag på med? 2.0

Nu börjar praktiken gå mot sitt slut, och detta är mitt näst sista blogginlägg. I förra veckan utlovade jag en “wall of text” här, men jag väntar med den tills jag både har hunnit smälta julmaten och firat in det nya året. I dagens inlägg kommer jag istället beskriva vad jag gjort nu i slutet av min praktik, med betoning på vad jag gjort för att kunna få en insikt i ledarskapet på GLP.

Ledarskapsbitarna har jag framför allt fått från observationer i mitt dagliga arbete på avdelningen. Här har jag lyssnat på samtal mellan medarbetare och mellan medarbetare och ledare för att se hur ledarskapet gestaltar sig. Jag har också haft ett möte med ledaren för avdelningen där han berättat om hur företaget är organiserat i stort, hur hans del av företaget är organiserad och hur han ser på ledande. Detta kompletterades också med ett möte där hela avdelningen närvarade, där ledaren lade fram hur han vill att organisationen ska utvecklas framåt ledarskapsmässigt.

Annars har den senaste tiden på praktiken dominerats av eget arbete. Jag arbetar med min slutpresentation, där jag kommer ge återkoppling till GLP om hur jag ser på deras undervisning ur det jag tänker mig är en gymnasielärares perspektiv. Eftersom min tid på praktiken mycket handlat om att jag själv fått definiera vad jag var intresserad av att göra, är även denna presentation mycket en produkt av vad jag tyckt varit intressant att titta på. Presentationen gör jag i Power Point, en mjukvara som fått mycket kritik under min utbildning. Vissa delar av kritiken tycker jag är befogad, men jag tror snarare att det handlar om att användarna inte riktigt vet potentialen med mjukvaran än att mjukvaran i sig själv är dålig i lärandemiljöer.

Jag har arbetat efter en process för att ta fram e-Learning i skapandet av min presentation. Därför har jag försökt arbeta med en effektiv presentation med genomgående färgtema, figurer, typsnitt och liknande. Jag har också använt mig av en intressentanalys för att få en större förståelse för vad som kan vara givande för GLP att ha i min presentation. Processen har också inbegripit att göra en tydlig struktur av materialet innan själva presentationen konstruerades, och att läsa material om e-Learning. Ett exempel på en slide från presentationen för att visa min formgivning, kan ses nedan.

Introduktion till min presentation

Introduktion till min presentation

På fredag drar jag iväg till Gran Canaria. Efter årsskiftet kommer jag sedan göra min sista dag på praktiken samt göra mitt sista blogginlägg, där jag kommer skriva om potentiell överföring av lärande och ledarskap som de olika praktiker jag varit på skulle kunna ha användning av. På återseende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *