Blogginlägg 4 – Inget internet!!

Inget internet! Hur levde man utan internet förr? Jo, man visste inte vad det var (det fanns inte!!) och var van vid att leva och hantera allt utan internet. Enligt  http://www.soi2016.se/sammanfattning/ använder 82% av Sveriges befolkning internet varje dag, så hur fungerar samhället när internet plötsligt försvinner?

På Skolan har det varit problem med nätverket till och från den senaste veckan, detta har resulterat i att lärarna inte kommer åt sitt lektionsmaterial och de har inte möjlighet att ge uppgifter, feedback och information till elever och deras vårdnadshavare genom Unikum eller någon annan nätbaserad linje. Under vissa av de mattelektioner jag är med på finns det elever som har skrivsvårigheter eller någon annan orsak som gör att de istället för att räkna i boken sitter i en matematik-app under lektionen, och denna appen KRÄVER INTERNET! Så frågan är; hur hanterar man dessa elever när internet inte längre fungerar? Hur gjorde man förr? Borde det finnas appar som inte kräver internet? Jag anser att det bör finnas en plan B, kanske enklare arbetsblad som liknar de uppgifter som finns i appen. Annars kanske detta är ett tillfälle för eleverna att träna på att arbeta med papper och penna? Det var vad jag försökte med i alla fall, lyckades med en elev men inte med en annan. Den eleven jag inte lyckades med kunde inte förstå att hen behöver kunna skriva siffror och uträkningar, det finns ju miniräknare i mobilen jämt! Den argumentationen är svår att säga emot, alla behöver ju inte bli proffs på matte.

 

En kommentar till “Blogginlägg 4 – Inget internet!!”

  1. Haha! Ironiskt att du ifrågasatt teknikens roll i skolan, och så hände detta!

    Hade varit kul att höra vad du tänkte om hur lärandet fungerade för de olika eleverna 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *