Intro

Hej allesammans 😊

Nu är det äntligen dags att börja blogga om min praktik på en högstadieskola nere i Falkenbergs kommun. Denna praktiken är den sista VFU´n (verksamhetsförlagda utbildningen) i mastersprogrammet Lärande och Ledarskap som jag läser på Chalmers. Jag ska under min tid på högstadieskolan reflektera över hur lärande och ledarskap fungerar just här och koppla samman till tidigare erfarenheter från mastersprogrammet.

Jag har valt att vara på just denna Skolan (jag kommer kalla högstadieskolan för Skolan med stort S i fortsättningen) eftersom den ligger nära där jag bor, lite trött på att pendla till Göteborg, men också för att jag tycker att högstadiet är en intressant åldersgrupp. Tidigare, när jag hade studieuppehåll, var jag nämligen vikarie på en högstadieskola och tyckte att det var riktigt roligt.

På Skolan kommer jag följa en lärare som enbart undervisar matematik, mycket matte! Helt underbart, jag älskar matte 😊 (Denna läraren kallar jag för C). Jag kommer även vid några tillfällen följa Rektorn för att se hur de arbetar i ledningen.

Vem är då jag? Jag är en 24 årig tjej som älskar djur och natur (och självklart matte). Jag har “flytt” från Göteborg för drygt 1,5 år sedan för att bo mitt “i skogen” 😊 så jag kan ha både katter och hästar hemma runt husknuten!

4 reaktioner till “Intro”

  1. Skoj!

    Det ska bli intressant att följa detta, kul att se hur det fungerar på en högstadieskola! Ser fram emot läsningen!!

  2. Hej Erica, Jag blev tilldelad att följa din blogg under praktik tiden. Det skulle vara roligt att se hur högstadiet skiljer sig från gymnasiet. Bra att du har en praktik nära hemmet och slipper åka till Göteborg 🙂
    /Farzana

    1. Hej Farzana 🙂 så roligt att du ska följa min blogg, ja det är riktigt skönt att inte behöva åka så långt varje dag! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *